Aandacht voor de natuur

 swf 1 square

CBS de Ster heeft een grote natuurtuin en vlakbij de school een buitenlokaal.
Leren is meer dan leren in een klaslokaal, van een digibord of uit een boek.

Wij zijn erg blij met deze groene oase. Een schooltuin brengt kinderen in contact met de natuur, de aarde, de echte wereld. Alle zintuigen kunnen worden gebruikt. Het planten van een zaadje en volgen tot een mooie plant,  het proeven van een lekker stuk fruit of groente, een kriebelbeestje volgen tot het in de aarde verdwijnt,…. De kennis ligt letterlijk voor het oprapen in onze tuin. 

Een speelplaats met veel tegels of beton is vaak weinig uitdagend en maakt leerlingen minder actief. Natuurlijke en speelse omgevingen zorgen voor meer prikkels. Kinderen kunnen hun zintuigen ten volle ontwikkelen. Zo stimuleert een groene en avontuurlijke speelplaats fantasie en creativiteit. Dit zet aan tot bewegen. 
Een speelplaats met veel natuur biedt ook meer ontplooiingskansen. Op een klassieke speelplaats domineren vaak de sterkste kinderen: de beste voetballer of loper heeft het hoogste woord. Met verschillende soorten speelnatuur geef je alle kinderen de kans om hun talenten te ontplooien.

Regelmatig helpen kinderen mee om de tuin te onderhouden, te oogsten etc. Dit wordt gedaan met ondersteuning van enkele ouders.